wist je dit ?

Beter weerbaar maken tegen ziektes door te sporten

Door een goede conditie te hebben is gebleken dat diabetes type 2, artritis, hoge bloeddruk, hartziektes, verhoogd cholesterol, osteoporose en verlies van spiermassa kan afremmen of helpt te voorkomen. Het verouderingsproces vertraagt tevens. Het immuunsysteem  versterkt ook door het sporten. 


Hoe bereken ik mijn MHS

Mhs staat voor Maximale hartslag. Hoe bereken we ons Maximale hartslag? Heel eenvoudig je doet 220 min je eigen leeftijd. Even een heel makkelijke berekening maken met een leeftijd van 20 jaar. 220-20 = 200mhs ( maximale hartslag ). Dit word gebruikt bij cardio.


Hoeveel spieren telt ons lichaam?

Ons lichaam bevat 640 spieren je gaat je zeker niet vervelen in de sportschool.


Is sporten goed voor je hersenen?

Met sporten verbeter je niet alleen je lichaam, maar het helpt je ook mentaal waardoor je beter kunt functioneren. Sporten verhoogt niet alleen je energieniveau, ook de hoeveelheid serotonine in je hersenen. Dit zorgt ervoor dat je beter en helderder kunt nadenken.

Kan een dame meteen het lichaam krijgen als een bodybuilder?

Als een dame aan krachttraining doet krijg je niet meteen het figuur van een bodybuilder omdat dames relatief weinig testosteron produceren en minder spiermassa hebben.

Door krachttraining te doen krijg je in de eerste plaats steviger spieren en een beter figuur. Als je massieve spieren wilt krijg je dit enkel door een intensief trainingsprogramma.


Wist je dit over je spieren?

Hoe meer spieren je hebt hoe meer calorieën je verbrand. Ook in rust.


Verbrand je meer vet als je voor het ontbijt gaat sporten?

In zover ik het weet is er weinig bewijs dat dit zou kloppen. In de eerste plaats is het gewoon belangrijk dat je regelmatig sport. Sommige mensen vinden het leuk om voor het ontbijt te sporten zodat ze er sneller klaar mee zijn en de overige tijd aan andere dingen kunnen besteden. Ik zou voorstellen om te sporten wanneer het beste uitkomt voor je.


Als ik stop met sporten veranderen mijn spieren dan in vet?

Dit is volledig onzin want spieren en vet zijn twee verschillende soorten weefsels. Er zijn dan ook maar een paar redenen waarom mensen dit denken als spieren veranderen in vet als ze stoppen met sporten. Als je spieren niet genoeg gebruikt dan worden ze slapper en kleiner. Als je stopt met sporten passen de mensen hun hoeveelheid voeding niet aan. Minder sporten is ook minder eten.


Wist jij dit ook van onze bananen?

Hoe rijper je bananen zijn hoe gezonder, dus gooi niet zomaar je bananen weg.


Vetrolletjes wegwerken?

Jammer genoeg kan je niet kiezen op welke plek je lichaamsvet afneemt. Voor sommige plekken van je lichaam is het zelfs extra moeilijk, Om het feit dat het ook genetische factoren meespelen. Door een goed uitgebalanceerd programma kan je lichaam enkel je modelleren in een voorbestemde vorm. Door het sporten kan je wel kilootjes kwijt geraken maar dit gebeurt gelijkmatig. Verdwijnen doen ze wel door te trainen van je probleem zones levert zeker wel wat op want ze zorgen ervoor dat je doorbloeding en steviger spieren krijgt.


Moet ik mijn polsen ook mee trainen?

Als je de polsen niet goed mee traint, dan zal dit effect hebben op sommige oefeningen die je doet met dumbells of barbell. Ze gaan steeds uit je handen glijden. De oorzaak hiervan is omdat de polsen niet genoeg kracht hebben om de dumbells of barbell vast te houden! ( dit gebeurt vooral bij zware gewichten)


Zorgen buikspieroefeningen voor minder buikvet?

Wist jij al dat oefeningen voor je buikspieren niet specifiek zorgen voor minder buikvet. Om af te vallen kan je je beter richten op het trainen van kracht gecombineerd met cardio!